Projelendirme
Proje; bir işletmenin bulunduğu alanda yapılması planlanan, önceden programa alınmış, maliyeti hesaplanabilen veya hesaplanmış, işletme yönetimi tarafından onaylanmış, uzun veya kısa vadede oluşumu tamamlanacak, özel kurum ya da devlet adına gerçekleştirilmesine onay verilmiş bilimsel çalışma tasarısına verilen isimdir. Projelendirme ise hazırlanan taslakların uzmanlar tarafından incelenerek en uygun ve maliyetli haline getirilip, uygun şartlar altında ana haline getirilmesine denmektedir.
Yazılım Projelendirme
Yazılım projesi; kişi ya da işletmelerin istenilen projelerini bilgisayar ortamında hazırlayarak yazılımının yapılmasıdır. Örneğin, çamaşır makinalarının farklı dokudaki kumaşları farklı programlarda yıkaması gibi. Yazılım Projelendirme işlemine başlamadan önce; tanımlanması, analizlerinin yapılması, tasarlanması, kodlanması, değerlendirilip test edilmesi ve dokümanlarının hazırlanması gerekmektedir. Bu proje adımlarının doğru şekilde yapılmaması işletmenin istediği sonuca asla götürmez ve bütün bu süreç hatalı kabul edilir.
Yazılım Fizibilite
Fizibilite; yapılacak olan işin öncesindeki durum değerlendirmesidir. Yapılacak işin sonuçlarının nelere mal olacağının ölçülmesidir. Eldeki bütçeyle ve şu an ki çalışma yetenekleriyle işin yürütülüp yürütülemeyeceğine cevap arar. Yazılım projelerine başlamadan önce yapılması gereken fizibilite; eksikleri ve yanlış öngörülerin proje öncesi belirlenmesi ve gelecekte oluşabilecek maddi kayıpların ve zaman kaybının önlenmesini sağlar. İşletmeler Yazılım Fizibilite çalışmaları zaman ve bütçe kaybı olarak düşünseler de yapılması aksi yönde faydalar sağlar. Projeye başlandıktan sonra sistemin çalışmasıyla ortaya çıkabilecek risklerin, maliyet zararlarının, proje hatalarının ön görümünü sağlar. Böylece yazılım projelerinde karşılaşılabilecek, bütün adımlardaki oluşabilecek olası hataların önüne geçilir. Fizibilitenin ardından olumlu koşullar sağlandığında yazılım projelendirme yapılabilir.
Tüm Yazılım Projelendirme ihtiyaçlarınız için ekibimizle iletişime geçiniz.